Дијагностичка опрема за 25-хидрокси витамин Д (анализа флуоресцентен immunochromatographic)

Краток опис:

Дијагностичка опрема за 25-хидрокси витамин Д (анализа флуоресценција immunochromatographic) За употреба во витро дијагностички само прочитајте го овој пакет вметнете внимателно пред да го користите и строго следете ги инструкциите. Сигурност на резултатите од анализата не може да се гарантира, ако има било какви отстапувања од упатствата во овој пакет вметнете. Наменска употреба Дијагностичка опрема за 25-хидрокси витамин Д (анализа флуоресцентен immunochromatographic) е анализа на флуоресцентен immunochromatographic за квантитативна г ...


детали за производот

Дијагностичка опрема за 25-хидрокси витамин Д (анализа флуоресценција immunochromatographic)
За употреба во витро дијагностички само

прочитајте го овој пакет вметнете внимателно пред да го користите и строго следете ги инструкциите. Сигурност на резултатите од анализата не може да се гарантира, ако има било какви отстапувања од упатствата во овој пакет вметнете.

Наменска употреба
Дијагностичка опрема за 25-хидрокси витамин Д (флуоресцентен immunochromatographic анализа) е анализа на флуоресцентен immunochromatographic за квантитативна откривање на 25-хидрокси витамин Д (25- (OH) VD) во човечки серум или плазма, што главно се користи за да се оцени на ниво на витамин D.It е помошен дијагноза reagent.All позитивен примерок мора да биде потврдена од страна на други методологии. Овој тест е наменет само за здравствена професионална употреба.

РЕЗИМЕ
витамин D е витамин и е, исто така, стероид хормон, главно, вклучувајќи VD2 и VD3, чија струкција е многу сличен. Витамин D3 и D2 се конвертира до 25 хидроксил витамин Д (вклучувајќи и 25-dihydroxyl витамин D3 и D2). 25- (OH) VD во човечкото тело, стабилна струкција, висока концентрација. 25- (OH) В.Д. се одразува на вкупниот износ на витамин Д, како и можноста за имплементацијата на витамин Д, па 25- (OH) В.Д. се смета дека е најдобар показател за оценување на нивото на витамин D.The Дијагностичка опрема е врз основа на immunochromatography и може да даде резултат во рок од 15 минути.

НАЧЕЛО НА ПОСТАПКАТА
на мембраната на уредот за тест е обложена со коњугатот од BSA и 25- (OH) VD на регионот на тест и козјо анти зајак IgG антитело од регионот на контрола. Маркер рампа се обложени со флуоресцентен белег анти 25- (OH) VD IgG антитело и зајак во однапред. При тестирање примерок, 25- (OH) VD во примерокот се комбинираат со флуоросцентна означени анти 25- (OH) VD антитело, и да формираат имунолошкиот смеса. Под дејство на immunochromatography, комплексот проток во насока на абсорбента хартија, кога комплекс донесе регионот на тест, слободен флуоресцентни маркер ќе биде во комбинација со 25- (OH) VD на концентрацијата membrane.The на 25- (OH) VD е негативна корелација за флуоресценција сигнал, и концентрацијата на 25- (OH) VD во примерокот може да се открие со флуоросцентна анализа имунолошка проба.

Реагенси и материјали обезбедени

25T пакет компоненти :
.Test картичка поединечно фолија pouched со средство за сушење 25T
.А решение 25T
решение .B 1
.Package внеси 1

Потребни материјали кои не се предвидени
сад на примерок за тестирање, тајмер

ПРИМЕР НА СОБИРАЊЕ И ЧУВАЊЕ
1. примероци тестирани може да биде серум, плазма хепарин антикоагуланс или EDTA антикоагулантна плазма.

2.According на стандардните техники се соберат примерок. Серум или плазма примерок може да се чува во фрижидер на 2-8 ℃ за 7days и криопрезервација под -15 ° C за 6 месеци.
3.Сите примерок избегне циклуси на замрзнување-одмрзнување.

Проба ПОСТАПКА
Постапката за испитување на инструментот види прирачникот за immunoanalyzer. Постапката за испитување реагенс е како што следува

1.Lay настрана сите реагенси и примероци на собна температура.
2.Open Преносни имунолошкиот анализатор (Wiz-A101), внесете лозинка за најава сметка во согласност со начинот на работа на инструментот, и внесете интерфејс за детекција.
3.Scan код dentification да потврди точка на тестот.
4.Take на тестот картичка од торба на фолија.
5.Insert тест картичката во слотот за картичка, скенирање на QR код, и да се утврди точка на тестот.
6.Add 30μL серум или примерок од плазма во раствор, и се меша добро.
7.Add 50μL Б решение за над смесата, и се меша добро.
8 .Оставете ја смесата за 15 минути.
9.Add 80μL смесата да ги тестираат и на картичката.
10.Click на копчето "стандарден тест", по 10 минути, апаратот автоматски ќе детектира тест картичка, тоа може да прочитате резултатите од екран на инструментот, и рекорд / печати резултатите од тестот.
11.Refer на настава на Преносна имунолошкиот анализатор (Wiz-A101).

Очекуваните вредности
25- (OH) В.Д. нормалниот опсег: 30-100ng / ml

Се препорачува секоја лабораторија воспостави свој нормалата претставуваат своите пациенти.

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТУВАЊАТА И ТОЛКУВАЊЕ
.На горенаведените податоци е референтен интервал утврдени за податоци за откривање на овој комплет, и се сугерира дека секоја лабораторија треба да воспостави референтен интервал за соодветните клиничко значење на населението во овој регион.

.На концентрација на 25- (OH) VD е повисока од референтната спектар, и физиолошки промени или одговор стрес треба да се excluded.Indeed абнормални, треба да се комбинираат клинички симптом дијагноза.
.На резултати на овој метод се применува само на референтните вредности утврдени со овој метод, а резултатите не се директно споредливи со други методи.
.Други фактори исто така може да предизвика грешки во резултатите откривање, вклучувајќи и технички причини, оперативни грешки и други фактори примерок.

СКЛАДИРАЊЕ И СТАБИЛНОСТ
.На комплет е 18 месеци рок на траење од датумот на производство. Чување на неискористениот колекции на 2-30 ° C. Да не се замрзнува. Немојте да го користите и по истекот на рокот.

.Дали не се отвори запечатени торбичка додека не сте подготвени да се изврши тест и тест за еднократна употреба се препорачува да се користи под потребното околината (температура 2-35 ℃, влажност 40-90%) во рок од 60 минути што е можно побрзо можно.
.Sample растворувач се користи веднаш по кој тие се отворени.

Предупредување
.На комплет треба да бидат затворени и заштитени од влага.

.Сите позитивни примероци ќе бидат потврдени од страна на други методологии.
.Сите примероци треба да се третира како потенцијален загадувач.
.Дали НЕ користете истечен реагенс.
.Дали смее да се заменуваат реагенси меѓу колекции со различни многу не ..
.Дали НЕ повторна употреба тест картички и сите додатоци за еднократна употреба.
.Misoperation, прекумерно или мал примерок може да доведе да резултира девијации.

L имитација
.Како со било анализа вработување глушец антитела, постои можност за мешање од страна на човечки антитела анти-глушец (HAMA) во примерокот. Примероци земени од пациенти кои имаат добиено препарати на моноклонални антитела за дијагноза или терапија може да содржи HAMA. Овие примероци може да предизвика лажно позитивни или лажно негативни резултати.

Резултат .Овој тест е само за клинички референца, а не треба да служи како единствена основа за клиничка дијагноза и третман, клиничкиот менаџмент на пациентите треба да биде сеопфатна разгледување во комбинација со нејзините симптоми, медицинска историја, други лабораториски преглед, тераписки одговор, епидемиологија и други информации .
.Ова реагенс се користи само за серум и плазма тестови. Тоа не може да се добие точен резултат, кога се користи за други примероци, како што плунка и урина и итн

Карактеристики на изведба

линеарност 5 ng / mL до 120 ng / mL во однос девијација: -15% до + 15%.
Линеарна коефициент на корелација: (r) ≥0.9900
точност наплата стапка треба да биде во рамките на 85% - 115%.
повторливост CV≤15%
Специфичност
(ниту еден од супстанции во interferent тестирани се меша во анализата)
Interferent Interferent концентрација
хемоглобинот 200μg / mL
трансферин 100μg / mL
Рен пероксидаза 2000μg / mL
витамин Д3 50mg / ml
витаминот Д 50mg / ml

R EFERENCES

1.Hansen JH, ет al.HAMA Пречки со мурин моноклонално антитело врз основа на имунолошки [J] .J на Clin имуноесеј, 1993,16: 294-299.
2.Levinson SS.The Природата на Heterophilic антитела и улога во имуно Пречки [J] .J на Clin имуноесеј, 1992,15: 108-114.

Клучот за симболи кои се користат:

 t11-1 Ин витро дијагностички медицински уред
 tt-2 Производител
 tt-71 Да се ​​чува на 2-30 ℃
 tt-3 Дата на истекување
 tt-4 Не употребувајте ги повторно
 tt-5 ВНИМАНИЕ
 tt-6 Консултирајте се со упатство за употреба

Xiamen Wiz Биотек CO.
Адреса: 3-4 кат, зграда бр.16, био-медицински работилница, 2030 Wengjiao Запад патот, Окружниот Haicang, 361026, Xiamen, Кина
Тел: + 86-592-6808278
Факс: + 86- 592-6808279


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи

    WhatsApp Онлајн Chat!