Kit diagnostikues për 25-hidroksi vitaminës D (fluoreshent imunohromatografike shqyrtim)

short description:


Detail Product

Product Tags

Kit diagnostike për Vitamina D 25-hidroksi (fluoreshent imunohromatografike shqyrtim)
në vitro përdorim diagnostikuese vetëm

Ju lutemi lexoni këtë paketë të futur me kujdes para se të përdorni dhe në mënyrë rigoroze ndiqni udhëzimet. Besueshmëria e rezultateve shqyrtim nuk mund të garantohet nëse ka ndonjë shmangie nga udhëzimet në këtë insert paketë.

Përdorimi i destinuar
diagnostike Kit për 25-hidroksi vitaminës D (fluoreshent shqyrtim imunohromatografike) është një shqyrtim fluoreshent imunohromatografike për zbulimin sasior të 25-hidroksi vitaminës D (25- (OH) VD) ne serumin e njeriut apo plazmes, e cila përdoret kryesisht të vlerësojë nivelet e vitaminës D.It është një diagnozë reagent.All mostër ndihmëse pozitiv duhet të konfirmohet nga metodologji të tjera. Ky test është menduar për përdorim profesional shëndetësor vetëm.

PËRMBLEDHJE
Vitamina D është një vitaminë dhe është gjithashtu një hormon steroid, kryesisht duke përfshirë VD2 dhe VD3, ndërtime të cilit është shumë e ngjashme. Vitaminë D3 dhe D2 jane konvertohet në 25 hidroksil vitaminës D (duke perfshire 25-dihydroxyl vitaminës D3 dhe D2). 25- (OH) VD në trupin e njeriut, ndërtime qëndrueshme, përqendrimi i lartë. 25- (OH) VD pasqyron shumën totale të vitaminës D, dhe aftësinë e konvertimit të vitaminës D, kështu 25- (OH) VD është konsideruar të jetë treguesi më i mirë për vlerësimin e nivelit të vitaminës D. diagnostike Kit është i bazuar në Immunochromatography dhe mund të japin një rezultat brenda 15 minutave.

PARIMI të procedurës së
Membrana e pajisjes testit të veshura me konjuguar e BSA dhe 25- (OH) VD në rajonin e testit dhe dhie anti lepuri IgG antitrupi në rajonin e kontrollit. Bllok shënues janë të veshura nga fluoreshent shenjë anti 25- (OH) antitrup VD dhe IgG lepuri paraprakisht. Kur testimi mostër, 25- (OH) VD në mostrën e kombinuar me fluoreshent e shënuar anti 25- (OH) VD antitrupi, dhe formojnë përzierje imunitar. Nën veprimin e Immunochromatography, rrjedha komplekse në drejtim të letër absorbues, kur komplekse kaloi rajonin testit, shënues fluoreshente i lirë do të jetë e kombinuar me 25- (OH) VD në përqendrimin membrane.The e 25- (OH) VD është korrelacioni negative për sinjal fluoreshent, dhe perqendrimi i 25- (OH) VD në mostrën mund të zbulohet nga fluoreshent Immunoassay shqyrtim.

Reagentëve dhe materialeve të furnizuara

Komponentët Paketa 25T :
card .Test individualisht petë xhepa me një desiccant 25T
.Një zgjidhje 25T
zgjidhje .b 1
.Package futur 1

Materialet e nevojshme POR NUK OFROHET
mbledhjes enë Shembull, timer

SAMPLE mbledhjen dhe ruajtjen
1.The mostra testuar mund të jenë të serum, heparin antikoagulant plasma ose EDTA plasma antikoagulant.

2.According të teknikave standarde të mbledhur mostër. Serum ose mostër plazma mund të mbahet në frigorifer në 2-8 ℃ për 7 diteve dhe krio-preservimit nën -15 ° C për 6 muaj.
3.All Shmangni mostër cikleve ngrirje-shkrirje.

Shqyrtim PROCEDURA
Procedura Testi i instrumentit të parë manualin immunoanalyzer. Procedura Testi lakmusi është si vijon

1.Lay mënjanë të gjitha reagents dhe mostrat në temperaturën e dhomës.
2.Open Portable imunitar Analyzer (WIZ-A101), futni fjalëkalimin llogari login sipas metodës funksionimin e instrumentit, dhe të hyjë në ndërfaqe zbulimit.
3.Scan kodin dentification për të konfirmuar pika test.
4.Take jashtë kartën provë nga qese petë.
5.Insert kartën provë në kartë slot, skanoni kodin QR, dhe të përcaktojë pika test.
6.Add 30μL serum ose mostër plazma në një zgjidhje, dhe përzierje mirë.
7.Add 50μL B solucion në përzierje të mësipërm, dhe përzierje mirë.
8 .Leave përzierje për 15 minuta.
9.Add 80μL përzierje të mostrës dhe të kartës.
10.Click e "test standard" button, pas 10 minutash, instrumenti do të automatikisht të zbulojë kartë provë, ajo mund të lexoni rezultatet nga ekran ekran të instrumentit, dhe rekord / print rezultatet e testimit.
11.Refer udhëzimit të Portable imunitar Analyzer (WIZ-A101).

VLERAT E PRITURA
25- (OH) VD varg normal: 30-100ng / mL

Rekomandohet që çdo laborator të krijuar gamën e vet normale që përfaqëson popullsinë e saj të pacientit.

Rezultatet e testit dhe interpretimi
.Të mësipërme të dhënave është intervali reference vendosur për të dhënat e zbulimit të këtij kit, dhe është sugjeruar që çdo laborator duhet të krijojë një interval referimi për rëndësinë përkatëse klinike e popullsisë në këtë rajon.

.Të përqendrimi i 25- (OH) VD është më e lartë se varg referencës, dhe ndryshimet fiziologjike ose përgjigje stresi duhet të excluded.Indeed anormale, duhet të kombinohen diagnoza klinike simptomë.
.Të rezultatet e kësaj metode janë të zbatueshme vetëm për varg të referencës përcaktuar nga kjo metodë, dhe rezultatet nuk janë drejtpërdrejt të krahasueshme me metodat e tjera.
Faktorët .Çështje të tjera gjithashtu mund të shkaktojë gabime në rezultatet e zbulimit, përfshirë arsye teknike, gabimet operacionale dhe faktorë të tjerë mostër.

RUAJTJA DHE STABILITETI
.Të kit është 18 muaj raft-jeta nga data e prodhimit. Ruajtur kits papërdorura në 2-30 ° C. Mos ngrijë. Mos përdorni përtej datës së skadimit.

.Do të mos hapur qese të mbyllur deri sa të jeni gati për të kryer një test, dhe provë të vetme-përdorim është sugjeruar që do të përdoret në mjedisin e kërkuar (temperatura 2-35 ℃, lagështia 40-90%) brenda 60 minuta sa më shpejt që të jetë e mundur.
Hollues .Sample përdoret menjëherë pasi u hap.

Të kuptohet dhe masat paraprake
.Të kit duhet të vuloset dhe të mbrojtur nga lagështia.

Gjitha mostrave pozitive do të miratohet nga metodologji të tjera.
Ekzemplarët .Të gjitha do të trajtohen si ndotës potencial.
.Do JO përdorim reagent skaduar.
.Do NUK zëvendësoj reagents në mesin e mjeteve me shumë të ndryshme jo ..
.do NUK ripërdorimin kartat e testimit dhe çdo pajisje të disponueshme.
.Misoperation, mostër e tepruar apo e vogël mund të çojë në rezultojë devijime.

L imitim
.Siç me ndonjë shqyrtim punësuar antitrupave miu, mundësinë ekziston për ndërhyrje nga antitrupa njerëzore anti-miut (Hama) në mostrën. Mostra nga pacientët që kanë marrë përgatitjet e antitrupave monoklonale për diagnostikimin ose terapi mund të përmbajnë Hama. Mostra të tilla mund të shkaktojnë rezultate të rrejshme pozitive apo negative të rreme.

.Kjo rezultat test është për referencë vetëm klinike, nuk duhet të shërbejë si bazë e vetme për diagnozës klinike dhe trajtimin, pacientët menaxhimi klinik duhet të jetë konsideratë gjithëpërfshirëse e kombinuar me simptomat e saj, historia mjekësore, ekzaminimi tjera laboratorike, përgjigje trajtimi, epidemiologjia dhe informacione të tjera .
.Kjo reagent përdoret vetëm për serum dhe plazma testeve. Ajo nuk mund të marrë rezultat të saktë, kur përdoret për mostrat e tjera të tilla si pështymë dhe urinës dhe etj

karakteristikat e performancës

Lineariteti 5 ng / mL deri ne 120 ng / mL devijim relative: -15% te + 15%.
koeficient linear korrelacioni: (r) ≥0.9900
saktësi Shkalla e rimëkëmbjes do të jetë brenda 85% - 115%.
përsëritshmëria CV≤15%
Specificiteti
(Asnjë nga substancat në interferent testuar ndërhyrë në shqyrtim)
Interferent përqendrimi Interferent
hemoglobinë 200μg / mL
transferina 100μg / mL
Horse rrepkë peroxidase 2000μg / mL
Vitamina D3 50mg / mL
Vitamina D 50mg / mL

R EFERENCES

1.Hansen JH, et al.HAMA Ndërhyrja me Immunoassays murine antitrupi monoklonal me bazë [J] .J e Clin Immunoassay, 1993,16: 294-299.
2.Levinson SS.The Natyra e Heterophilic Antitrupat dhe roli në Immunoassay Ndërhyrja [J] .J e Clin Immunoassay, 1992,15: 108-114.

Çelësi i simboleve të përdorura:

 t11-1 Në Pajisja medicinale diagnostike in vitro
 tt-2 prodhues
 tt-71 Shitore në 2-30 ℃
 tt-3 Data e skadencës
 tt-4 Mos Reuse
 tt-5 KUJDES
 tt-6 Konsultoni udhëzimet për përdorim

Xiamen Wiz Biotech CO, LTD.
Adresa: 3-4 Floor, Nr.16 Building, Workshop Bio-mjekësore, 2030 Wengjiao West Road, Haicang District, 361026, Xiamen, China
Tel: + 86-592-6808278
Faks: + 86- 592-6808279


  • Previous:
  • Next:

  • Shkruani mesazhin tuaj ketu dhe ta dërgojnë atë tek ne