A hoao prolactin ana i ka nui o ka prolactin i ke koko.ʻO ka prolactin he hormone i hana ʻia e kahi ʻōkana nui ma ke kumu o ka lolo i kapa ʻia ʻo ka pituitary gland.

Prolactinʻike pinepine ʻia ma nā pae kiʻekiʻe i ka poʻe hāpai a i ʻole ma hope o ka hānau ʻana.ʻO ka poʻe i hāpai ʻole i ka maʻamau he haʻahaʻa haʻahaʻa o ka prolactin i loko o ke koko.

Hiki ke kauoha ʻia kahi hoʻāʻo prolactin e kōkua i ka ʻike ʻana i nā hōʻailona i hana ʻia e nā pae prolactin i kiʻekiʻe a haʻahaʻa paha.Hiki i nā kauka ke kauoha i ka hoʻāʻo inā manaʻo lākou he maʻi maʻi ma ka pituitary gland i kapa ʻia he prolactinoma.

ʻO ke kumu o ka hoʻāʻo prolactin ʻo ia ke ana i ke kiʻekiʻe o ka prolactin i loko o ke koko.Hiki i ka ho'āʻo ke kōkua i ke kauka e hōʻoia i kekahi mau kūlana olakino a nānā i nā maʻi me ke ʻano o ka maʻi pituitary i kapa ʻia he prolactinoma.

Ke hoʻāʻo nei ka ʻike e ʻike i ke kumu o nā hōʻailona o ka mea maʻi.Hiki i nā kauka ke kauoha i kahi ho'āʻo prolactin ma ke ʻano he ʻāpana o ke kaʻina hana diagnostic inā loaʻa i ka mea maʻi nā hōʻailona e hōʻike ana i kahi pae prolactin i ʻoi aku ka kiʻekiʻe a i ʻole ka haʻahaʻa ma mua o ka maʻamau.

ʻO ka nānā ʻana ka nānā ʻana i kahi kūlana olakino a i ʻole ka pane ʻana o ke kanaka i ka mālama ʻana i ka manawa.Hoʻohana nā kauka i ka hoʻāʻo prolactin e nānā i nā maʻi me ka prolactinoma.Hana ʻia ka hoʻāʻo ʻana i ka wā lapaʻau e hoʻomaopopo i ka maikaʻi o ka hana ʻana o ka lāʻau.Hiki ke ho'āʻo ʻia nā pae prolactin i kēlā me kēia manawa ma hope o ka pau ʻana o ka mālama ʻana e ʻike inā ua hoʻi mai kahi prolactinoma.

He aha ke ana o ka ho'āʻo?

ʻO kēia ho'āʻo e ana i ka nui o ka prolactin i loko o kahi laʻana o ke koko.ʻO Prolactin kahi hormone i hana ʻia e ka pituitary gland.He kuleana ko ia i ka ulu ʻana o ka umauma a me ka hana ʻana o ka waiū umauma i nā wahine a i ʻole kekahi me nā ovaries.I loko o nā kāne a i ʻole kekahi me nā hōʻike, ʻaʻole ʻike ʻia ka hana maʻamau o ka prolactin.

ʻO ka pituitary gland kekahi ʻāpana o ka ʻōnaehana endocrine o ke kino, ʻo ia ka pūʻulu o nā ʻano a me nā ʻili e hana ai i nā hormones.ʻO nā hormones i hana ʻia e ka pituitary gland ka hopena i ka nui o nā ʻāpana o ke kino e hana a hoʻoponopono i nā ʻāpana ʻē aʻe o ka ʻōnaehana endocrine.

Ma kēia ala, hiki ke hoʻololi i ka hoʻokuʻu ʻana o nā hormones ʻē aʻe a hoʻoulu i nā ʻano like ʻole o ka prolactin i loko o ke koko.

I ka manawa hea e loaʻa ai iaʻu kahi hoao prolactin?

Hoʻonohonoho pinepine ʻia kahi hoʻāʻo prolactin ma ke ʻano he ʻāpana o ka loiloi ʻana i nā maʻi i loaʻa nā hōʻailona e hiki ke hōʻike i ka piʻi ʻana o nā pae prolactin.Hiki i ka prolactin kiʻekiʻe ke hoʻopilikia i ka hana o nā ovaries a me nā hōʻailona, ​​​​e hiki ke hōʻeha i kēia mau hōʻailona:

  • ʻAʻole hānau keiki
  • ʻO kahi hoʻololi i ka hoʻokalakupua
  • ʻO ka hana ʻana i ka waiū umauma pili ʻole i ka hāpai ʻana a i ʻole ka hānau ʻana
  • ʻO ka hana erectile
  • ʻAʻole i maʻamau nā pōʻaiapuni

ʻO nā poʻe maʻi postmenopausal i loli ka ʻike a i ʻole nā ​​​​heʻeha ʻeha paha ke hoʻāʻo ʻia e nānā i nā pae prolactin kiʻekiʻe a me kahi prolactinoma hiki ke kaomi i nā hale kokoke i ka lolo.

Inā ua ʻike ʻia ʻoe me ka prolactinoma, hiki iā ʻoe ke nānā i kāu mau pae prolactin i ka wā o ka mālama ʻana e nānā i ka pono o ka lāʻau.Ma hope o kou hoʻopau ʻana i ka mālama ʻana, hiki i kāu kauka ke hoʻomau i ke ana ʻana i kāu mau prolactin no kekahi manawa e ʻike ai inā ua hoʻi hou mai ke koko.

Hiki iā ʻoe ke kamaʻilio me kāu kauka e pili ana i kahi hoʻāʻo e nānā i kāu mau pae prolactin he kūpono.Hiki i kāu kauka ke wehewehe i ke kumu e kauoha ai lākou i ka ho'āʻo a me ke ʻano o nā hopena no kou olakino.

ʻO nā mea a pau, pono ka ʻike mua no ka prolactin no ke ola olakino.Loaʻa i kā mākou hui kēia hoʻāʻo a nui mākou i ke kahua IVD no nā makahiki.Manaʻo wau e hāʻawi mākou iā ʻoe i ka manaʻo maikaʻi loa no ka hoʻāʻo wikiwiki.Welina mai e leka uila iā mākou no nā kikoʻī hou aku opahu ho'āʻo prolactin.


Ka manawa hoʻouna: ʻOkakopa-19-2022