ʻO ka hana nui o ka thyroid gland ʻo ia ka synthesize a hoʻokuʻu i nā hormones thyroid, e komo pū me thyroxine (T4) a me triiodothyronine (T3), Free Thyroxine (FT4), Fre Triiodothyronine (FT3) a me Thyroid Stimulating Hormone e pāʻani nui i ka metabolism o ke kino. a me ka hoʻohana ʻana i ka ikehu.

thyroid-hormone

 

Hoʻopilikia nā hormones thyroid i ka ulu kino o ke kanaka, ka ulu ʻana, ka metabolism, a me ke olakino holoʻokoʻa ma o ka hoʻoponopono ʻana i nā kaʻina hana physiological e like me ka helu intracellular metabolic reaction rate, ka wela o ke kino, ka puʻuwai puʻuwai, ka mana hoʻoheheʻe, ka ʻōnaehana nerve a me ka hana ʻiʻo, ka hana ʻana o ke koko ʻulaʻula, a me ka metabolism iwi.

 

Hiki i ka thyroid overactive a underactive paha ke hoʻohālikelike i ka pane ʻana o ke kino i kēia mau hormones.Hiki i ka Hyperthyroidism ke alakaʻi i ka metabolism wikiwiki, hoʻonui i ka pulse rate, hoʻonui i ka wela o ke kino, a me ka hoʻohana ʻana i ka wahie, ʻoiai hiki i ka hypothyroidism ke alakaʻi i ka metabolism lohi, hoʻemi i ka pulse rate, hoʻemi i ka mahana o ke kino, a hoʻemi i ka hana wela o ke kino.

 

Eia mākouTT3 Hōʻiket,TT4 Hoao, Ho'āʻo FT4, Hoʻāʻo FT3 ,pahu ho'āʻo TSHno ka ʻike ʻana i ka hana o Thyroid


Ka manawa hoʻouna: Mei-30-2023