1. He aha ka manaʻo inā kiʻekiʻe ka CRP?
He kiʻekiʻe o CRP i loko o ke kokohiki ke lilo i hōʻailona o ka mumū.Hiki i nā ʻano maʻi like ʻole ke kumu, mai ka maʻi a hiki i ka maʻi kanesa.Hiki i nā kiʻekiʻe CRP kiʻekiʻe ke hōʻike i ka mumū i loko o nā aʻa o ka puʻuwai, ʻo ia ke ʻano o ka piʻi ʻana o ka maʻi puʻuwai.
2. He aha ka hōʻike koko CRP iā ʻoe?
ʻO ka protein C-reactive (CRP) he protein i hana ʻia e ke ake.Hoʻonui ka nui o ka CRP i loko o ke koko ke loaʻa kahi maʻi e hoʻoulu ai i ka mumū ma kahi o ke kino.A CRP ho'āʻo ana i ka nui o CRP i loko o ke koko iʻike i ka mumū ma muli o nā kūlana koʻikoʻi a i ʻole ke nānā ʻana i ka nui o ka maʻi i nā kūlana maʻi.
3. He aha nā maʻi e hoʻonui ai i ka CRP?
 Aia kēia mau mea:
  • ʻO nā maʻi bacteria, e like me ka sepsis, kahi maʻi koʻikoʻi a i kekahi manawa e hoʻoweliweli i ke ola.
  • He maʻi fungal.
  • ʻO ka maʻi ʻāʻī, kahi maʻi e hoʻoulu ai i ka pehu a me ke koko i loko o ka ʻōpū.
  • ʻO kahi maʻi autoimmune e like me ka lupus a i ʻole ka rheumatoid arthritis.
  • He maʻi o ka iwi i kapa ʻia he osteomyelitis.
4. He aha ke kumu e piʻi ai nā pae CRP?
Hiki i kekahi mau mea ke hoʻonui iki i kāu mau CRP ma mua o ka maʻamau.Aia kēia mau meaka momona, ka hoʻoikaika kino ʻole, ka puhi paka, a me ka maʻi diabetes.Hiki i kekahi mau lāʻau lapaʻau ke hoʻohaʻahaʻa i kāu mau pae CRP ma mua o ka maʻamau.ʻO kēia nā lāʻau anti-inflammatory nonsteroidal (NSAIDs), aspirin, a me nā steroid.
ʻO ka pahu diagnostic no ka protein C-reactive (fluorescence immunochromatographic assay) he hōʻike immunochromatographic fluorescence no ka ʻike nui ʻana o ka protein C-reactive (CRP) i loko o ka serum kanaka / plasma / Koko holoʻokoʻa.He hōʻailona kikoʻī ʻole ia o ka mumū.

Ka manawa hoʻouna: Mei-20-2022