Testimi i hormoneve seksuale femërore është për të zbuluar përmbajtjen e hormoneve të ndryshme seksuale tek gratë, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në sistemin riprodhues të femrës.Artikujt e zakonshëm të testimit të hormoneve seksuale femërore përfshijnë:

1. Estradiol (E2):E2 është një nga estrogjenet kryesore te femrat dhe ndryshimet në përmbajtjen e tij do të ndikojnë në ciklin menstrual, aftësinë riprodhuese dhe aspekte të tjera.

2. Progesteroni (Prog): P është një hormon progesteroni dhe ndryshimet e nivelit të tij mund të pasqyrojnë funksionin e vezoreve femërore dhe mbështetjen e tij për shtatzëninë.

3. Hormoni folikul-stimulues (FSH): FSH është një nga hormonet rregullatore seksuale dhe ndryshimet në nivelin e saj mund të pasqyrojnë gjendjen e funksionit të vezoreve.

4. Hormoni luteinizues (LH): LH është një hormon që kontrollon prodhimin e trupit të verdhë të vezoreve dhe ndryshimet në nivelin e tij mund të reflektojnë funksionin e vezoreve.

5. Prolaktina (PRL): një nxitës i poliproteinës i dekompozuar nga gjëndrra e hipofizës, funksioni kryesor është të promovojë zhvillimin e gjirit dhe të dekompozojë qumështin

6. Testosteroni (Tes): T gjendet kryesisht tek meshkujt, por luan një rol të rëndësishëm edhe tek femrat.Ndryshimet në nivelet e tij mund të ndikojnë në shëndetin riprodhues dhe metabolik te femrat.

7. Hormoni anti-mullerian (AMH): Vitet e fundit konsiderohet të jetë një indeks më i mirë endokrinologjik për vlerësimin e plakjes së vezoreve.

Niveli i AMH lidhet pozitivisht me numrin e ovociteve të marra dhe reagimin ovarian, dhe mund të përdoret si një shënues serologjik për të parashikuar funksionin rezervë ovarian dhe reagimin ovarian gjatë induksionit të ovulacionit.

Testimi i hormoneve seksuale femërore përdoret shpesh për të vlerësuar shëndetin riprodhues të femrës, si funksioni i vezoreve, fertiliteti dhe menopauza.Për disa probleme gjinekologjike që lidhen me nivelet jonormale të hormoneve seksuale, të tilla si sindroma e vezores policistike, menstruacionet e parregullta, infertiliteti dhe probleme të tjera, rezultatet e testimit të hormoneve seksuale mund të përdoren për të udhëhequr vendimet mjekësore.

Këtu kompania jonë-Basen Medical përgatit këto komplete testimi -Kit prog prog, Kompleti i testimit E2, Kompleti i testit FSH, Kompleti i testimit LH , Kompleti i testit PRL, Kompleti i testimit TES dheKompleti i testit AMHpër të gjithë klientët tanë


Koha e postimit: Mar-28-2023