Дијагностички комплет за срцев тропонин I миоглобин и изоензим MB на креатин киназа

Краток опис:

Дијагностички комплет за срцев тропонин I ∕ изоензим MB на креатин киназа ∕ миоглобин

Методологија: Флуоресцентна имунохроматографска анализа)

 


 • Време на тестирање:15 минути
 • Температура на складирање:2℃-30℃
 • Валидно време:24 месец
 • Точност:Повеќе од 99%
 • Спецификација:25 тест/кутија
 • Методологија:Цврста фаза
 • Детали за производот

  Ознаки на производи

  Дијагностички комплет за срцев тропонин I ∕ изоензим MB на креатин киназа ∕ миоглобин

  Методологија: Флуоресцентна имунохроматографска анализа

  Информации за производство

  Број на модел cTnI/CK-MB/MYO Пакување 25 Тестови/ комплет, 30 комплети/CTN
  Име Дијагностички комплет за срцев тропонин I ∕ изоензим MB на креатин киназа ∕ миоглобин Класификација на инструменти Класа II
  Карактеристики Висока чувствителност, лесно ракување Сертификат CE/ ISO13485
  Точност > 99% Рок на траење Две години
  Методологија Флуоресцентна имунохроматографска анализа OEM/ODM услуга Достапно

   

  НАМЕНСКА УПОТРЕБА

  Овој комплет е применлив за ин витро квантитативно откривање на концентрации на маркери за миокардна повреда на срцевиот
  тропонин I, изоензим MB на креатин киназеин и миоглобин во човечки серум/плазма/примерок од цела крв, и
  погоден е за помошна дијагноза на миокарден инфаркт.Овој комплет дава само резултати од тестот на срцевиот тропонин I,
  изоензим MB на креатин киназеин и миоглобин, а добиените резултати ќе се користат во комбинација со други
  клинички информации за анализа.Може да се користи само од здравствени работници.

  Постапка за тестирање

  1 Пред да го користите реагенсот, внимателно прочитајте го додатокот од пакувањето и запознајте се со работните процедури.
  2 Изберете стандарден режим на тестирање на преносливиот имунолошки анализатор WIZ-A101
  3 Отворете го пакувањето со реагенсот со кесичка од алуминиумска фолија и извадете го уредот за тестирање.
  4 Хоризонтално вметнете го уредот за тестирање во отворот на имунолошкиот анализатор.
  5 На почетната страница на интерфејсот за работа на имунолошкиот анализатор, кликнете на „Стандард“ за да влезете во интерфејсот за тестирање.
  6 Кликнете на „QC Scan“ за да го скенирате QR-кодот на внатрешната страна на комплетот;внесете ги параметрите поврзани со комплетот во инструментот и изберете тип на примерок.
  Забелешка: Секоја серија од комплетот треба да се скенира еднаш.Ако бројот на серијата е скениран, тогаш прескокнете го овој чекор.
  7 Проверете ја конзистентноста на „Име на производ“, „Број на серија“ итн. на интерфејсот за тестирање со информации на етикетата на комплетот.
  8 Извадете го разредувачот на примерокот по конзистентни информации, додадете 80μL серум/плазма/примерок од цела крв и темелно измешајте ги;
  9 Додадете 80 µL горенаведениот темелно измешан раствор во бунарот на уредот за тестирање;
  10 По целосно додавање примерок, кликнете на „Тајминг“ и преостанатото време за тестирање автоматски ќе се прикаже на интерфејсот.
  11 Имунолошкиот анализатор автоматски ќе го заврши тестот и анализата кога ќе се достигне времето за тестирање.
  12 Откако ќе заврши тестот од имунолошкиот анализатор, резултатот од тестот ќе се прикаже на интерфејсот за тестирање или може да се прегледа преку „Историја“ на почетната страница на интерфејсот за работа.

  Забелешка: секој примерок треба да се пипетира со чиста пипета за еднократна употреба за да се избегне вкрстена контаминација.

  ХИВ

  Супериорност

  Комплетот е прецизен, брз и може да се транспортира на собна температура. Лесен е за ракување.
  Тип на примерок: Серум/Плазма/Цела крв

  Време на тестирање: 10-15 мин

  Складирање: 2-30℃/36-86℉

  Методологија: Флуоресцентна имунохроматографска анализа

   

  Карактеристика:

  • Високо чувствителен

  • читање на резултатите за 15 минути

  • Лесно ракување

  • 3 тестови во едно време, заштедувајќи време.

  • Висока прецизност

   

  Комплет за брза дијагноза на ХИВ
  微信图片_20230329161634

  Клиничките перформанси

  Клиничките перформанси на овој производ се оценуваат преку собирање на 150 случаи на клинички примероци.

  а) Во случај на ставка cTnI, соодветниот пазарен комплет за анализа на хемилуминисценција се користи како референтен реагенс,
  резултатите од детекцијата се споредени и нивната споредливост е проучена преку линеарна регресија и
  коефициентите на корелација на двете анализи се Y=0,975X+0,074 и R=0,9854 соодветно;
  б) Во случај на CK-MB ставка, соодветниот пазарен комплет за анализи на електрохемилуминисценција се користи како референца
  реагенс, резултатите од детекцијата се споредени и нивната споредливост е проучена преку линеарно
  регресија и коефициентите на корелација на двете анализи се Y=0,915X+0,242 и R=0,9885 соодветно.
  в) Во случај на ставка MYO, соодветниот пазарен комплет со временски резолуирани флуорни имуноанализи се користи како референца
  реагенс, резултатите од детекцијата се споредени и нивната споредливост е проучена преку линеарно
  регресија и коефициентите на корелација на двете анализи се y=0,989x+2,759 и R=0,9897 соодветно.

   

  Можно е и ова да ти се допаѓа:

  cTnI

  Дијагностички комплет за срцев тропонин I

  MYO

  Дијагностички комплет за миоглобин

  Д-Димер

  Дијагностички комплет за D-Dimer


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја