Дијагностички комплет за антиген на ротавирус латекс

Краток опис:

Дијагностички комплет за антиген на ротавирус

Латекс


 • Време на тестирање:10-15 минути
 • Валидно време:24 месец
 • Точност:Повеќе од 99%
 • Спецификација:1/25 тест/кутија
 • Температура на складирање:2℃-30℃
 • Методологија:Колоидно злато
 • Детали за производот

  Ознаки на производи

  Дијагностички комплет за антиген на ротавирус (латекс)

  Колоидно злато

  Информации за производство

  Број на модел RV Пакување 25 Тестови/ комплет, 30 комплети/CTN
  Име Дијагностички комплет за антиген на ротавирус (латекс) Класификација на инструменти Класа I
  Карактеристики Висока чувствителност, лесно ракување Сертификат CE/ ISO13485
  Точност > 99% Рок на траење Две години
  Методологија Колоидно злато OEM/ODM услуга Достапно

   

  Процедура за тестирање

  1
  Користете цевки за собирање примероци за собирање примероци, темелно мешање и разредување за подоцнежна употреба.Користете доказ стап заземете 30 mg столица, ставете ја во цевки за собирање примероци наполнети со разредувач на примероци, цврсто зашрафете го капачето итемелно протресете го за подоцнежна употреба.
  2
  Во случај на тенка столица кај пациенти со дијареа, користете пипета за еднократна употреба за пипета на примерокот и додадете 3 капки (прибл.100μL) примерок капка во цевките за собирање примероци и темелно протресете го примерокот и разредувачот на примерокот за подоцнаупотреба.
  3
  Извадете го тест-уредот од торбичката од алуминиумска фолија, легнете го на хоризонтална работна маса и направете добра работа со обележувањето.
  4
  Отфрлете ги првите две капки разредена мостра, додадете капка 3 капки (околу 100μL) разредена мостра без меурчињадо добро на уредот за тестирање вертикално и полека и почнете да го броите времето
  5
  Толкувајте го резултатот во рок од 10-15 минути, а резултатот од откривањето е неважечки по 15 минути (видете детални резултати вотолкување на резултатот).

  Забелешка: секој примерок треба да се пипетира со чиста пипета за еднократна употреба за да се избегне вкрстена контаминација.

  Намена за употреба

  Овој комплет е применлив за квалитативно откривање на видот А ротавирус кој може да постои во примерокот на човечка столица, кој е погоден за помошна дијагноза на видот А ротавирус кај пациенти со инфантилна дијареја.Овој комплет го обезбедува само видот АРезултатите од тестот за ротавирус антиген и добиените резултати ќе се користат во комбинација со други клинички информации за анализа.Може да се користи само од здравствени работници.

  RV-01

  Резиме

  Ротавирусот (RV) е класифициран како член на родот ротавирус во рамките на семејниот ревери, кој има сферичен изглед и дијаметар од прибл.70 nm.Ротавирусот се состои од 11 сегменти на двојно затегната РНК.Ротавирусот може да се класифицира во 7 видови (AG) според антигенската разновидност и генетските карактеристики.Пријавени се човечка инфекција на видовите А, Б и Ц ротавирус.Каде што видот А ротавирус е важна причина за тежок гастроентеритис ширум светот.

   

  Карактеристика:

  • Високо чувствителен

  • отчитување на резултатите за 15 минути

  • Лесно ракување

  • Фабричка директна цена

  • Не ви треба дополнителна машина за читање резултати

   

  RV-04
  резултати од тестот

  Читање на резултатите

  Тестот за реагенс WIZ BIOTECH ќе се спореди со контролниот реагенс:

  Резултат од тестот на wiz Резултат од тестот на референтните реагенси Позитивна стапка на случајност:98,54%(95%CI94,83%~99,60%)Негативна стапка на случајност:100%(95%CI97,31%~100%)Вкупна стапка на усогласеност:

  99,28%(95%CI97,40%~99,80%)

  Позитивни Негативни Вкупно
  Позитивни 135 0 135
  Негативни 2 139 141
  Вкупно 137 139 276

  Можно е и ова да ти се допаѓа:

  RV/AV

  Антиген на ротавирус/аденовируси

  (латекс)

  AV

  Антиген на респираторни аденовируси (Колоидно злато)

  RSV-AG

  Антиген на респираторен синцицијален вирус (колоидално злато)


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја